תופעה זו נגרמת כתוצאה מהיחלשות הרקמות שבאופן תקין מקבעות את הנרתיק ואברי האגן ושומרות על מיקומם האנטומי. לעיתים, במקרים של צניחה מתקדמת, הרחם או הנרתיק בולטים מעבר לנרתיק והתלונה העיקרית הינה "גוש" הבולט בין הרגליים.
במקרים קלים ניתן להתחיל בטיפול שמרני הכולל מעקב, שינוי אורחות חיים כמו ירידה במשקל ופיזיותרפיה ואפשרות בשימוש בטבעות פסארי (Pessary).
התערבות כירורגית אפשרית בהתאם לסוג הצניחה ותכנית התיקון
קיימות מספר גישות ניתוחיות (נרתיקית, בטנית לפרוסקופית\רובוטית (זעיר פולשני)).
לכל גישה יתרונות וחסרונות והניתוח יותאם באופן פרטני לכל מטופלת.
בניתוח זה נשחזר את הרקמות אשר תומכות בקירות הנרתיק- הקיר הקדמי או האחורי לפי הצורך. תיקון זה מתבצע לרוב בגישה נרתיקית המאפשר חזרה מהירה לשגרה.
במקרה של צניחת אברי האגן עם צניחת הרחם, ניתן לבצע כריתת רחם נרתיקית כחלק מהליך התיקון.
הניתוח מתבצע דרך פתח הנרתיק ומאפשר חזרה מהירה לשגרה לאור העובדה כי ניתוח זה מונע חתכים באזור הבטן, החלמה מהירה ובטיחות ניתוח גבוהים ביותר.
לרוב תשוחררי לביתך יום לאחר הניתוח לפי קצב ההתאוששות. מלבד תיקון קירות הנרתיק וכריתת הרחם ניתן להסיר בנוסף גם את השחלות והחצוצרות.
הניתוח מתבצע בהנחיה רובוטית בעזרת רובוט אשר יועד למטרה זו ונשלט באופן מוחלט על ידי המנתח.
בדרך כלל מבוצעים בין 4 ל5 חתכים קטנים בדופן הבטן דרכם כלי הניתוח מוכנסים לחלל הבטן והאגן, בדומה לניתוחים בגישה לפרוסקופית (זעיר פולשני).
בניתוח נעשה שימוש במצלמה תלת ממדית על מנת לצפות באזור הניתוחי. הזרועות הרובוטיות מחזיקות את המצלמה ואת כלי הניתוח הנוספים, ומחוברים למערכת הניתוח המרכזית.
לרוב, בניתוח זה נכניס רשת אשר נתפרת לאברי האגן (קירות הנרתיק/ רחם) ותפקידה לאגן את האיברים וקירות הנרתיק למקומם האנטומי ככל הניתן.
הניתוח מתבצע בדומה לניתוחים הלפרוסקופים הרגילים בגישה הפשוטה, אך עם היתרונות של נוחות ויכולות ניתוחיות טובות יותר.
עוד מידע על ניתוחים רובוטיים ניתן למצוא בלחיצה כאן
יש לך עוד שאלות? את מוזמנת לפגישת ייעוץ במרפאה
ha