תופעה זו נגרמת כאשר מערכת השרירים הממוקמת כחלק משלפוחית השתן, מתכווצת באופן לא צפוי וגורמת למטופלת תחושה של דחף פתאומי להטלת שתן אפילו כאשר השלפוחית ריקה. לעיתים, תחושה זו מלווה אף בדלף שתן בלתי נשלט הפוגם באורח החיים והמחייב תיכנון חיים קפדני.
הגורמים להופעת תסמינים אלו הינם בעיקר נויירולוגים, היכולים להגרם ממחלות רקע כמו סכרת או לשינויים הנגרמים מתהליך ההזדקנות, תרופות שונות היכולות לגרום להשתנה מרובה או להתכווצויות לא רצוניות. דלקות בדרכי השתן יכולות גם הן לגרום לסימפטום זה.
בשלב ראשוני, מומלץ לטפל בבעיה זו בשינוי אורכות חיים הקשורים להרגלים שונים, סוג וכמות השתיה, ירידה במשקל וכן בשינוי טיפול תרופתי העשוי לגרום לתופעות זו.
פיזיותרפיה ושינויים יזומים בזמן מתן השתן יכולים אף הם לסייע בטיפול בבעיה זו.
הזרקת בוטוקס BOTOX הינה שיטת טיפול נוספת היכולה לעזור במקרים בהם לא מצאנו יעילות טיפולית בתרופות הפומיות. הבוטוקס מוזרק לשריר השלפוחית במהלך ציסטוסקופיה (מצלמה המוחדרת לשלפוחית השתן) וגורמת להרפיית שרירי השלפוחית. השפעת טיפול זה הינה מוגבלת בזמן ודורשת חזרה תקופתית של הטיפול.
אורודינמיקה – בדיקה זו בוחנת את תפקוד השלפוחית ויכולה לתת לנו אבחנה על מקור ההפרעה ובכך לטייב את הטיפול שניתן להציע לכן.
הבדיקה נערכת ללא הרדמה תוך הכנסת קטטר שתן לשלפוחית וקטטר שתן נוסף לנרתיק ובודקת את הלחצים השונים תוך כדי מילוי שלפוחית. הבדיקה מספקת מידע רב על תפקוד השלפוחית.
הבדיקה כרוכה באי נעימות קלה, אך לאחר פענוח התוצאות נוכל להציע טיפולים שונים ובכך לטיייב ולו במעט את איכות חייך.
ציסטוסקופיה– בבדיקה זו אנו מכניסים מצלמה לחלל השלפוחית. בעזרת צילום חלל השלפוחית ניתן לאבחן מחלות שונות וכן ישנה אפשרות טיפולית כבר בזמן ביצוע הפרוצדורה.
יש לך עוד שאלות? ניתן לקבוע תור בהקדם לייעוץ במרפאה